קידוח ידני

אנו מבצעים קידוח ידני הידראולי במקומת קשים לגישה. ניסיון של יותר מחמישים שנה בתחום מאפשר לנו לתת פתרונות קידוח מתקדמים אפילו למקומות הצפופים ביותר.

תכונות קידוח ידני

קוטר הקידוח: ניתן לקדוח בורות במכונה ידנית בקטרים בין 30 – 100 ס”מ.
עומק: עומק הבור עד 30 מ’ בכל הקטרים.
מינימום גובה בשטח לצורך מגדל הקידוח: 2.5 מטר.

שימושים של קידוח ידני

בורות ספיגה ובורות רקב – בור ספיגה הוא בור בעומק של עד כ-2 מ’ ומיועד להתחבר לצנרת הקרובה למגורים לצורך ניקוז שפכים. בור רקב דומה בתפקידו לבור ספיגה רק שבתחתית הבור מוסיפים אבנים. האבנים עוצרות את המוצקים וכך רק הנוזלים מחלחלים לתחתית האדמה וזיהום מי התהום מצטמצם.
בדיקת קרקע – לצורך בדיקת האדמה במקומות שהגישה מוגבלת ומעוניינים לקבל מידע אודות איכות הקרקע לצורך ביצוע נרחב יותר של קידוחים במבנה העתידי להיבנות בשטח.
קידוחי כלונסאות – קידוחים של מספר קטן של בורות הדורשים חיזוק באמצעות עמודי כלונסאות.

קידוחים באמצעות קידוח ידני הידראולי

קידוח ידני הוא סוג אחד של קידוחים הידראוליים הקיים בתחום קידוחי הכלונסאות.
למרות שהשם מזכיר ידיים ואולי אפילו קידוח בעזרת ידיים , קידוח ידני בוודאי שאינו נעשה בעזרת הידיים. להיפך, קידוח ידני מתבצע בעזרת מנוע המפעיל כוח הידראולי בעזרת לחץ שמן ומאפשר למגדל המקדח להסתובב ולבצע את הקידוח לעומק הנדרש. החיסרון של קידוח ידני הוא ההגבלה בניידות מגדל הקידוח. בגלל שהקידוח נעשה בעזרת מגדל קידוח בעל לוח בקרה מכני, בנוסף המגדל לא יושב על גבי מכונה או מנוף המאפשרים תנועה מהירה מבור לבור. לכן קידוח ידני נעשה

לצורך קידוחים עם מספר בורות בודדים ולעיתים אף בור בודד. בעוד שמשאית קידוח יכולה לקדוח בור ולעבור לבצע בור נוסף ביתר קלות, משום שמכונת הקידוח יושבת על גבי המשאית ומאפשרת תנועה מהירה וקלה יותר. היתרון של קידוח ידני הוא בנוחות גישה עבור מבנים צרים במיוחד או מרתפים או כל מקום אחר שנדרש לבצע בו קידוחים אך אין גישה למשאית או מכונה אחרת. קידוח ידני נחשב קומפקטי, קטן יחסית ומאוד גמיש עבור שטחים קטנים או סובבים מכשולים. יתרון נוסף לקידוח ידני הוא שאין מגבלה בעומק הבור הנדרש לצורך הקידוח, עומק הבור יכול להגיע לעומקים גדולים מאוד. מצד שני קידוח ידני הוא איטי והזזת מגדל הקידוח מבור לבור מבוצעת ידנית לכן זמן הקידוח מתארך וגם מסורבל הרבה יותר משאר סוגי הקידוחים.

לצורך ביצוע קידוח ידני יש תחילה לבנות את מגדל הקידוח העשוי מעמודי פלדה ואליו מחוברים לוח בקרה מכאני וכבל המחזיק את המקדח. הלוח המכאני עוזר לשלוט בעוצמת סיבוב המקדח ושולט על התנהלות הקידוח מול המנוע הנמצא במרחק ממגדל המקדח. בדרך כלל , בגלל המקומות הקטנים בהם מתבצעת העבודה אין מספיק מקום לאחסן את המנוע ולכן הוא נמצא במרחק מה ממגדל הקידוח.